Wie Huissen zegt, zegt dammen

In 1934 werd damclub Huissen opgericht. Dit jaar viert de vereniging haar tachtigjarig jubileum met een aantal activiteiten. Dat dit jubileum samenvalt met de viering van Huissen 700 jaar Stad geeft dit jaar een bijzonder feestelijk tintje.

In het begin was het een vereniging als zoveel andere. De dammers kenden elkaar allemaal; ze kwamen een keer in de week bij elkaar om na hun drukke werk wat
ontspanning te hebben. In de loop der jaren werd de vereniging, door de ijver van enkele spelers, groter en sterker. Bart van Aalten, de vader van Geert en Henny, plaatste zich voor het kampioenschap van Nederland. Het damspel ging leven in de Huissense gemeenschap. De club speelde vrijwel uitsluitend met spelers uit de eigen woonplaats, maar toen de hoogste regionen werden bereikt, meldden zich soms ook spelers van buitenaf aan. Huissen werd dertien keer kampioen van Nederland en bereikte haar grootste kracht toen de ‘gouden’ spelers Geert van Aalten en Gérard Jansen tot de top wisten door te dringen.

VBI: de hoofdsponsor van de damvereniging.
Hoofdsponsor van de damvereniging is het grote bedrijf VBI. Er werd in 2006 een vijfjarig sponsorcontract getekend tussen VBI en de damvereniging. Dit contract is in 2011 met 5 jaar verlengd. De damvereniging is bijzonder gelukkig met deze samenwerking.

De vrienden van damvereniging VBI.
Bovendien weet de club zich gesteund door de ‘Vrienden van Damvereniging VBI’, bedrijven en particulieren die de vereniging financieel ondersteunen. Dankzij de hoofdsponsor en het grote aantal vrienden kunnen wereldtoppers als Alexander Baljakin, ex-wereldkampioen Guntis Valneris en Johan Krajenbrink bij de vereniging spelen. Terwijl andere verenigingen sterke spelers zagen vertrekken, bleven sterke en onbetaalde toppers als Gérard Jansen en Geert van Aalten hun vereniging trouw.

Wie damvereniging VBI zegt, zegt jeugdopleiding.
In alle jaren van haar bestaan heeft Damvereniging Huissen sterke jeugdspelers voort gebracht. Toch dreigde de jeugd-opleiding op bepaalde momenten in het slop te raken. Daarom werd besloten de opleiding van de jeugd tot het belangrijkste beleidspunt te maken. De plannen zijn met succes uitgewerkt. Damvereniging VBI is opnieuw één van de grootste damverenigingen van het land en heeft weer een grote jeugdafdeling. Een aantal uitstekende trainers zet zich met volle overgave in voor de dammende jeugd. Damvereniging VBI heeft in 2005 samen met enkele andere damclubs het initiatief genomen om de sterkste jeugdspelers uit de regio een opleiding op maat te geven. Dat gebeurt via het Damcollege Oost-Betuwe. Alle damverenigingen uit de omgeving kunnen daarvan profiteren