Halve finale Kampioenschap van Nederland schooldammen voor pupillen

Het schooldammen is een enorm evenement waaraan jaarlijks duizenden kinderen in heel Nederland aan meedoen. Via de stadskampioenschappen, regionale kampioenschappen en provinciale kampioenschappen hebben de sterkste 89 pupillenteams (groep 7/8) van het land zich geplaatst voor de nationale halve finales.

In Huissen zullen op zaterdag 12 april veertien viertallen gaan strijden voor de bovenste drie plaatsen van hun groep. Deze plaatsen geven recht op deelname aan de finale van het Nederlands kampioenschap dat op zaterdag 24 mei in Purmerend wordt gespeeld.

De halve finale van het NK schooldammen in Huissen wordt gespeeld in Kantine Van Dalen. Adres: Veilingweg 8, 6851 EG in Huissen (tel. 06-25188693). Deze locatie is maar een steenworp verwijderd van Jansen Totaal Wonen, waar het Nederlands kampioenschap Algemeen wordt gespeeld. Een goede gelegenheid om de toppers aan het werk te zien. Velen van hen zijn ooit als schooldammer begonnen, dus wie weet…

Het toernooi wordt om 10.30 geopend, waarna om 10.45 de eerste ronde begint. In totaal worden er acht rondes gespeeld volgens het Zwitsers systeem. De prijsuitreiking is gepland rond 17.00. Het toernooi wordt geleidt door de ervaren jeugdleiders en organisatoren Jo ten Westeneind en Jos Lamers. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De organisatie in Huissen is zeer trots dat drie Huissense teams aan de halve finale van het NK schooldammen deelnemen. Op De Abacus hebben de jeugddammers onder begeleiding van Jos Lamers veel vorderingen gemaakt, wat heeft geleid tot de kwalificatie van maar liefst twee teams voor dit kampioenschap. De spelers van de Jozefschool weten hoe het is om zich te plaatsen voor een Nederlands kampioenschap: vorig jaar werd het welpenviertal van de Jozelfschool namelijk Kampioen van Nederland schooldammen in Austerlitz!

De volledige teams doen mee aan de halve finale in Huissen:

De Mare (Almelo), OBS Drienermarke (Hengelo), De Fontein (Westerhaar), Jozefschool (Huissen), Julianaschool (Heteren), De Tarthorst (Wageningen), De Garve (Wichmond), De Knienenbult (Westendorp), De Meeander 1 (Varsseveld), De Abacus 1 (Huissen), De Driesprong (Soest), Rehoboth (Moerkapelle), De Abacus 2 (Huissen), De Meeander 2 (Varsseveld).