Rooster nevenactiviteiten

Een topevenement als het NK kan natuurlijk niet zonder dat dit wordt opgeluisterd door een aantal nevenactiviteiten. Het organisatiecomité is vooral blij met de komst van oud-wereldkampioen Ton Sijbrands die een aantal dagen aanwezig zal zijn voor demonstraties.

Vrijdag 4 april
15.00 uur Demonstraties door Ton Sijbrands

Zaterdag 5 april
10.30 uur Themadag en arbitersdag KNDB. Locatie: 't Pannenhuis
11.00 uur Demonstraties door Ton Sijbrands
17.30 uur Demonstraties door Ton Sijbrands

Zondag 6 april
15.00 uur Demonstraties door Ton Sijbrands

Maandag 7 april
15.00 uur Demonstraties door Guntis Valneris en Rik Keurentjes
16.00 uur Clinic voor de Lingewaardse damjeugd

Dinsdag 8 april
11.00 uur Demonstraties door Guntis Valneris en Rik Keurentjes
16.00 uur Clinic voor de Lingewaardse damjeugd
17.30 uur Demonstraties door Guntis Valneris en Rik Keurentjes

Woensdag 9 april
15.00 uur Demonstraties door Guntis Valneris en Rik Keurentjes
16.00 uur Simultaan voor de Lingewaardse damjeugd door Ton Sijbrands en Tjalling van den Bosch

Donderdag 10 april
15.00 uur Demonstraties door Guntis Valneris en Rik Keurentjes
16.00 uur Clinic voor de Lingewaardse damjeugd

Vrijdag 11 april
15.00 uur Demonstraties door Guntis Valneris en Rik Keurentjes.
16.00 uur Clinic voor de Lingewaardse damjeugd

Zaterdag 12 april
10.30 uur Halve finale NK schooldammen Locatie Van Dalen BV. Kantine oude veiling
12.30 uur Demonstraties door Ton Sijbrands

Simultaan Ton Sijbrands

Op woensdag 9 april geeft damlegende Ton Sijbrands een damsimultaan aan de schoolgaande jeugd uit de gemeente Lingewaard. De simultaan duurt van 16.00 uur tot en met 18.00 en wordt gespeeld in de publieksruimte van Jansen Totaal Wonen, op maar enkele meters van het NK dammen algemeen.

De deelnemers, ouders en toeschouwers kunnen dus gaan genieten van de partijen van oud-wereldkampioen Sijbrands, maar ook van het dozijn spelers dat hard aan het werk is om ook ooit de hoogste damtitel voor zich op te eisen.

Sijbrands wordt hierbij ingeleid door Tjalling van den Bosch, sinds jaar en dag de 'sterkste' dammer van Nederland. Van den Bosch won in 1989 de strijd om de Sterkste Man van Nederland en heeft nog steeds het wereldrecord auto's trekken in handen met maar liefst 17 auto's! Hij zal natuurlijk een staaltje van zijn kunnen op het naast het dambord laten zien! Tijdens de simultaan zal Van den Bosch de gespeelde partijen van deskundig, maar vooral ludiek commentaar voorzien.

Lees meer: Simultaan Ton Sijbrands

Halve finale Kampioenschap van Nederland schooldammen voor pupillen

Het schooldammen is een enorm evenement waaraan jaarlijks duizenden kinderen in heel Nederland aan meedoen. Via de stadskampioenschappen, regionale kampioenschappen en provinciale kampioenschappen hebben de sterkste 89 pupillenteams (groep 7/8) van het land zich geplaatst voor de nationale halve finales.

In Huissen zullen op zaterdag 12 april veertien viertallen gaan strijden voor de bovenste drie plaatsen van hun groep. Deze plaatsen geven recht op deelname aan de finale van het Nederlands kampioenschap dat op zaterdag 24 mei in Purmerend wordt gespeeld.

Lees meer: Halve finale Kampioenschap van Nederland schooldammen voor pupillen

Damclinics

Op maandagmiddag 7 april, dinsdagmiddag 8 april, donderdagmiddag 10 april en vrijdagmiddag 11 april zullen er, in het kader van het Kampioenschap van Nederland voor senioren, damclinics gehouden worden voor de jeugd van de basisscholen van de gemeente Lingewaard. De clinics beginnen op genoemde dagen om 16.00 uur en zullen tot 17.00 uur duren.

Deze clinics zijn bestemd voor kinderen die nog niet bekend zijn met het damspel en daar graag kennis mee willen maken, maar ook kinderen die al wel wat bedreven zijn in het dammen. Deze clinics worden verzorgd door gediplomeerde damtrainers die de geheimen van het damspel door en door kennen en hun kennis graag willen delen. Uiteraard zullen daarnaast de deelnemende kinderen ook vooral veel zelf gaan dammen!

Lees meer: Damclinics

Themadagen KNDB-DamAcademie

Binnen de dambond zijn veel goede opleidingen ontwikkeld. Vanaf 2013 worden ze aangeboden vanuit de DamAcademie. De DamAcademie wordt georganiseerd door de Commissie Opleidingen en staat onder leiding van het bestuurslid opleidingen.

De commissie zorgt voor de planning en de inhoud van de cursussen. Daarnaast maken we vaak gebruik van ervaren opleiders en deskundigen die als gastdocenten een deel van het cursusaanbod zullen verzorgen.

Lees meer: Themadagen KNDB-DamAcademie