coen

Interessant NK geweest, moet de analyses van Valneris nog bestuderen.

Ook erg geslaagd de live-analyses vooral met Ton.

Suggestie voor volgend NK: plan de verwachte titelkandidaten (Boomstra, Baljakin) in de laatste ronde tegen elkaar.

Op die manier blijft er denk ik nog meer spanning in want zelfs bij een gat van 2 punten heeft de achtervolger het nog min of meer in eigen hand en kan nog gelijk komen. Bij een gelijke uitgangspositie voor het duel word het natuurlijk helemaal spannend want er kan er maar 1 kampioen worden.

Er zal dan hoe dan ook strijd volgen in hun onderlinge partij, wat nu niet echt het geval was.

zaterdag 12 april 2014 23:52
anoniem

Het ziet er redelijk goed verzorgd uit ! Echter, waarom staat de livestream ("Live analyse Ton Sijbrands") nog uren voor niets aan ? En waarom staat er om 18.00u op 12-4-2014 nog niets over de afloop & het einde van het NK ? Houdt de verslaggeving gelijk op ? Toch een beetje jammer dat er geen stream is van bijvoorbeeld de slotceremonie of op z'n minst een verslag of foto's. Verder heb ik het prima kunnen volgen afgelopen, waarvoor veel dank !

zaterdag 12 april 2014 15:59
Henk janssen

De live analyses zijn echt super! ! 

vrijdag 11 april 2014 15:50
Toine Lamers

Aan alle Huissenaren en de andere dammers in Nederland,

Allereerst wil ik mededelen dat ik geen dammer ben. Wel ben ik de zoon van Gerrit Lamers die met de heer Hendriksen in 1934 oprichter was de legendarische Damclub Huissen. Mijn broer Jos was eind vijftiger jaren jeugdkampioen van Gelderland en dus heb ik toch wel wat van dit nobele spel van huis uit mee gekregen.

Ik heb inmiddels twee maal het NK Dammen 2014 bij 'Jansen, Totaal Wonen' in Huissen bezocht en ook de site waar van alles op te vinden is regelmatig bezocht. Mijn complimenten voor de gehele organisatie zijn groot. Het is er gezellig, vriendelijk, druk en overal hoor je commentaar als er weer op een van de zes borden een opvallende zet is gedaan. Ik kijk er nu al weer naar uit om morgen de laatste partijen te bekijken en ook om de halve finale van het schooldammen te aanschouwen. Hulde aan Huissen dat met recht trots kan zijn op de organisatie van dit toernooi en als de Huissense Rus Baljakin ook nog kampioen wordt kan de viering van Huissen 700 jaar Stad niet meer kapot.

Hoewel ik al meer dan 50 jaar in Nijmegen woon voel ik me toch nog altijd zeer betrokken bij het wel en wee van het stadje en gaat mijn hart sneller kloppen als het zo positief in de belangstelling staat. Huissen forever!

Toine Lamers

 

vrijdag 11 april 2014 13:45
jan. Schippers

Beste collega's dammers.

 

Mijn complimenten voor de organisatie. Als het weer morgen meezit kom ik op de fiets naar Huissen. Dit als tegenprestatie voor het geweldige organisatie talent die ten word gespreid.

Ps De mooiste combinatie van dit seizoen heb ik jammerlijk gemist in het Overijssels kampioenschap.Nog erger is het dat met 2 minuten ik notabene tegen Thomas Miksa riep dat er een combinatie inzit, maar hem niet zie.

 

Als er dit NK geen combinatie uit het spel voortvloeit, dan zie dambase de partij J.schippers-Th Miksa. Valt er toch nog wat te smullen.

 

 

 

 

 

donderdag 10 april 2014 16:45
jouke geertsma

Ik houd van strijdlustige spelers, in welke sport dan ook. Vond de partij tussen Wouter Sipma en Baliakin gisteren dan ook een verademing.  Dit in tegenstelling tot Meurs en Boomstra die beiden niet voor de winst gingen maar vanaf zet één reeds in remise berustten. Na 40 zetten werd dus de strijdbijl begraven die ik nooit heb gezien. Kreeg bijna plaatsvervangende schaamte. Kampioen zal Wouter Sipma niet worden, maar voor de prijs van strijdlustigste dammer zou hij hoge ogen gooien. Mijn stem krijgt hij!

donderdag 10 april 2014 06:16
harry velraeds

Mijn diepste medeleven gaat uit naar Auke Scholma van wie ik al jaren een zeer grote fan ben! Hij had het vandaag echt wel verdiend met een partij uit één stuk. Ook als eenvoudig provinciaaltje met een virtuele rating van 1177 is het makkelijk kletsen achter je pc .... wanneer je ziet hoe winst wel mogelijk zou zijn geweest. Ik heb grote bewondering en respect voor deze mannen...en zou eerlijk gezegd niet met ze willen ruilen..... Auke, zet hem op!

 

woensdag 09 april 2014 19:47
Benninga

De Auke Scholma fanclub uit Baflo aan Zee groet Auke! Je blijft altijd onze topper!

woensdag 09 april 2014 18:25
Ed Kok

Elke dag is het weer genieten van deze NK finale met onderhoudendeomp analyses, verslagen en live partijen. Op naar een spannend slot! 

woensdag 09 april 2014 12:43
jouke geertsma

Dagelijks volg ik  de NK-dampartijen op internet. Gisteren had ik me eg verheugd op het treffen tussen Boomstra en Baliakin, de beide koplopers. Wat een teleurstelling. Geen enkele strijd. Het was voor de spelers weliswaar de tweede partij van de dag, maar hier was sprake van een salonremise. Veertig zetten afleveren en pats: puntendeling. Het kampioenschap wordt dus niet in een topwedstrijd beslist maar in de duels met de "mindere goden". Laat onverlet dat ik dan weer wel kan genieten van bijvoorbeeld  Wouter Sipma tijdens zijn partij tegen kamikaze- Jan van Dijk.

woensdag 09 april 2014 08:22
kasnadi

Mooi gedaan hoor. Ik ben blij met de life beelden.

dinsdag 08 april 2014 16:47
Maikel Schouten

Complimenten voor hoe goed alles te volgen is! Erg goed gedaan!

 

Zouden Keurentjes en Valneris soms iets kalmer aan willen doen en er rekening
mee willen houden dat niet iedereen 1300+ rating heeft?

Gaat soms erg snel en met name Valneris wijst de zetten die hij wil doen alleen aan en laat niet echt zien wat hij bedoeld. en als je dan een plan van 6 zetten diep showt, zou het mooi zijn als het langzaam wordt uitgevoerd :).

Succes verder :)

 

dinsdag 08 april 2014 09:35
Gerrit Draaisma

Geweldig georganiseerd toernooi met schitterende site. De duo-presentatie Sijbrands/Keurentjes is zeer geslaagd. Rik geeft Ton de ruimte om zijn passie en kennis ten toon te spreiden en weet op subtiele wijze enige sturing aan te brengen zodra de actualiteit dat vereist.

Heel bijzonder vond ik het dat Ton Sijbrands bij een presentatie rechtstreeks Rob Clerc aansprak en dat Clerc daar gewoon op reageerde. Hopelijk is eindelijk de kou uit de lucht.

dinsdag 08 april 2014 07:24
Sammy Amusah

Tot dusver een mooi toernooi. Jammer dat de + - remise hier nog geldt. Het dient het spel niet en een dergelijke uitslag is gewoon belachelijk. 

zondag 06 april 2014 19:32
Harry Velraeds

Ik mis het geluid bij de gezamenlijke analyse van Boomstra en Sijbrands... kan dat kloppen?

 

zaterdag 05 april 2014 12:01
F. de Haan

Door nu de wedstrijden te volgen, mis ik dat de kloktijden niet doorlopen.

Graag zou ik zien dat jullie dit kunnen corrigeren.....

b.v.d.

 

zaterdag 05 april 2014 09:19
Cor Boot

Mooi het commentaar en analyse door Ton Sijbrands. Alleen jammer dat het op het rechter bord niet makkelijk te volgen was. Wellicht kan de verlichting nog aangepast worden ter plaatse, zodat het thuis beter te zien en te volgen is.

vrijdag 04 april 2014 16:08
JOHAN TEAKE DEKKER

Bij het invoeren van variantjes heb je last van de onderste banner.

Je moet het dambordje eerst kleiner maken.

Misschien hebben jullie hier nog aandacht voor.

 

vrijdag 04 april 2014 13:15
Harry velraeds

Heerlijk dat het NK weer van start is gegaan! Ik geniet van de live-beelden en partijen en zie uit naar de uitleg van Ton Sijbrands dadelijk. Hulde voor de organisatoren Dank jongens ...van een echte liefhebber.

 

vrijdag 04 april 2014 12:00
Powered by JoomVita VitaBook