Thijssen ziet af van deelname

Kees Thijssen heeft tot zijn spijt de organisatie van het NK 2014 moeten laten weten dat hij zich genoodzaakt ziet zich terug te trekken voor het NK 2014 in Huissen vanwege een burn out. KNDB en NK organisatie betreuren deze ontwikkeling, in de eerste plaats voor hemzelf, maar hebben hiervoor vanzelfsprekend begrip.

De KNDB heeft op advies van de Topsportcommissie besloten dat Mike Koopmanschap en Jos Stokkel zaterdag spelen om de invalplaats, dit op grond van de halve finale 2014.

  1. Er wordt gespeeld in Centrum De Biechten, Vincent van Goghlaan 1, 5246 GA Hintham.
  2. De barrage heeft de vorm van een dubbelrondig beslissingstoernooi, met een speeltempo per persoon per partij van 30 minuten + 15 seconden per zet. Er is geen notatieplicht. Vooraf wordt er geloot wie in de eerste partij met wit speelt. De eerste partij begint om 12.15 uur, de tweede partij om 14.00 uur. Er wordt gespeeld in dezelfde zaalruimte als de Halve Finalegroep voor het NK Junioren, die precies op die tijdstippen met de tweede respectievelijk derde ronde beginnen, en die ook precies hetzelfde speeltempo hanteren. Dit garandeert optimale rust in de speelzaal.
  3. Eindigt het dubbelrondig toernooi gelijk, dan wordt er vanaf 15.45 uur zo lang als nodig is (sudden death) doorgespeeld in sneldampartijen van 5 minuten + 5 seconden per zet.
  4. In de gehele barrage (zowel rapid- als blitz-gedeelte) is de plus/min-remise van toepassing en dus mogelijk beslissend

Update: Mike Koopmanschap heeft de barrage gewonnen. Na driemaal een gelijkwaardige remise won hij de tweede sudden death partij. In het speelrooster neemt Mike Koopmanschap de plek in van Kees Thijssen, het rooster blijft verder ongewijzigd.