Halve finale schooldammen 2014

Zondag, 13 april 2014, Jos Lamers, foto's Toine Lamers
Zaterdag 12 april was in de voormalige Huissense veiling één van de zes halve finales om het schooldamkampioenschap voor pupillen van Nederland 2014. De voormalige veiling is nu eigendom van Van Dalen uit Huissen. Omdat deze halve finale niet ook nog kon worden ondergebracht bij Jansen Totaal Wonen, het podium voor het NK dammen 2014, week de organisatie uit naar Van Dalen.

Er hadden zich veertien teams geplaatst uit de provincies Utrecht, Overijssel en Gelderland. Het Nederlands kampioensteam van de welpen 2013, de Jozefschool uit Huissen, had zich geplaatst bij de pupillen evenals de teams 1 en 2 van de Abacusschool uit Huissen.

Vanaf de eerste ronde ging de strijd voornamelijk tussen de teams van de Jozefschool en van De Driesprong uit Soest. Uiteindelijk eindigde de Jozefschool op de eerste plaats met 15 uit 8, Op de tweede plaats eindigde dus De Driesprong uit Soest met 13 uit 8 en als derde eindigde OBS Drienermarke uit Hengelo met 10 uit 8.

Deze drie teams hebben zich geplaatst voor de landelijke finale op 24 mei in Purmerend met nog vijftien teams uit andere regio’s.
Het team van de Jozefschool bestond uit Bryan van Alst, Cas Aleven, Tijn Borgers, Danny de Haas en Ted Polman, allen lid van Damvereniging VBI.